Asunnottomien jalkapallon MM-kisat perutaan koronatilanteen takia

20.03.2020

Homeless World Cup Foundation on ilmoittanut, että Tampereen Asunnottomien jalkapallon MM-kisat perutaan.

Laajalle levinneen COVID-19-virukseen liittyvät riskit sekä epävarmuus matkustusrajoitusten ja kisajärjestelyjen suhteen ovat johtaneet päätökseen perua kisat. Tämä on todella valitettavaa, mutta näis-sä olosuhteissa välttämätöntä. Pelaajiemme, henkilökunnan, vapaaehtoisten ja kisavieraiden terveys on nyt etusijalla.

Tapahtumajohtaja Perttu Pesä on pahoillaan, mutta ymmärtää tilanteen. "Meidän on pysyttävä vahvoi-na ja taisteltava virusta vastaan yhdessä. Terveys on kaikkein tärkeintä ja meidän on kannettava siitä

vastuumme. Erityisen huolissani olen ympäri maailmaa olevista kodittomista, jotka eivät pääse terveyspalveluiden piiriin. Nyt jos koskaan on oltava äänekäs, osoitettava myötätuntoa ja huolehdittava ihmis-ten turvallisuudesta yli luokkarajojen.

Perttu toivoo edelleen, että MM-kisat voidaan järjestää tulevaisuudessa Tampereella. "Kun pahin on ohi, aiomme tehdä parhaamme saadaksemme MM-kisat Suomeen myöhemmin."

Kansainvälinen Homeless World Cup Foundation kiittää tukijoitaan ja jatkaa pyrkimyksiään saavuttaa maailma, jossa ei ole kodittomuutta.

Asunnottomien jalkapallohanke 2019-2021 jatkaa toimintaansa heti tilanteen normalisoiduttua. Sillä välin pyrimme löytämään vaihtoehtoisia toimintamuotoja liikuntapalveluiden tarjoamiseen.


Lisätietoja:

Tapahtumajohtaja Perttu Pesä, Tampereen kaupunki, GSM 050 587 6200, perttu.pesa@tampere.fi

Projektipäällikkö Jaakko Hautamäki, Diakonissalaitos, GSM 050 502 2577,  jaakko.hautamaki@hdl.fi